T a b i n c h o

De ensammas rike


Nästan alla av oss vet, hur det känns att vara ensam någongång. Men det är många som känner det gång på gång.

Att man känner sig ensam kan hända i princip när som helst, när det känns som om det inte finns någon där för en, ingen man kan ringa till, inget gäng du kan vara med på festen. Då känner man sig ofta ensam, eller hur?

Det finns två typer av ensamhet. Social ensamhet är det när du inte har någon eller inte tillräckligt met kompisar. Sedan finns det en typ som man inte har någon som kan kunde berätta om sina känslor för eller om sina problem. Vilket kan kännas jobbigt att hålla alla problem inom sig själv gång på gång och inte kunna berätta om dem för någon annan, utan ha de bara där och pressas på en helatiden.
Ett exempel på hur det kan vara i verkligheten

Den som är ensam kan ofta tänka att den är ful, dum eller tråkig, när ingen vill spendera tid med den personen. Många känner sig ofta själv skyldig för att vara så sämst, men det stämmer då verkligen inte. Man kan bli lätt ensam om man flyttar mycket eller att det bara av slumpen händer så.

Om personen i sig är blyg så kan det dessutom vara svårare för andra att ta kontakt med den personen, dock är det inget fel med att vara blyg. Det har sin charm (: Om man har en stark attityd över något, är troende eller klär sig annorlunda kan det också hända att man blir utesluten, vilket är synd. Eftersom alla ska ju få vara sig själv och inte vara tvugna att se ut och bete sig som andra bara för att bli accepterad av andra människor.

Att vara ensam har också sina goda sidor. Man får själv tänka och fundera hur mycket man vill, utveckla sina tankar och göra helt vad man själv tycker plus att man får lära känna sig själv också! Olika personer behöver olika mycket ensamhet, vissa mer än andra. Visst kanske man missar mycket om man är ensam helatiden, men vad spelar det för roll egentligen?

I Finland finns det många människor som är ensamma och det blir bara mer och mer helatiden. Över 10% av undomarna känner sig någongång under en lång period då de går i skolan att de är mycket ensamma och övergivna.

Slutligen några tips för dig som lider av ensamhet. (:

Man kan ju ställa sig frågan att varför i hela friden skriver jag om något som detta?
Jo, sanningen är att jag också känt mig ensam och vet hur det är, det är faktiskt
ett rent helvete. Men man måste helt enkelt komma över det och ta sig vidare i livet
vilket jag också har lyckats med. Hoppas du som läser detta också kanske har någon
form av hjälp av detta (:

Bloggandningen på topp


Det var en tid sedan sist.
Men det är högst antgligen normalt, eftersom denhär bloggandan inte riktigt är där och för att det finns så himla mycket annat viktigt att göra. Jag skriver väl ett inlägg just nu för att jag fick lust och delvis också för att jag skrev senast något för några dagar sedan? Ojdå. I alla fall får man vara glas hest att jag skriver över huvudtaget, ellerhur? (:

Pizzafredag med pappa


Imorgon är det jag som ska ställas mot väggen!
Och med det menar jag att det är middag enligt Maria för 10 personer inklämt i vårt mycket vackra hus! Jag tänker dock inte avslöja vad jag ska fixa för gott, eftersom det skulle bara förstöra min lilla överraskning jag har. Men det kommer bli gott! Det lovar jag. Om inte, så kan jag inte göra så mycket att jag totalfailat med maten. Heh, idag fixade jag dock lite tortillapizza med pappa och kollade på Simpsons med honom, ack en så mysig och lugn fredag. Previs vad jag behövde. Bara för att jag i princip kommer stå i köket (nästan) hela dagen imorgon.

Brunsvart är ju trotsallt grymt


Jag vågar påstå att jag sett det roligaste klippet på hela YouTube idag.
Eller sen inte, beror väl lite på hurudan humor man har.. Men i alla fall, om du vill se da clip. Så tycker jag du ska trycka HÄR. Mitt hår ser by the way ut sådär på ett ungefär just nu. Vacker, måste man säga. Verkligen, inte.

Old people can be interesting


Hur knäppt eller oförståeligt detta kan låta så har det en viss sanning i sig.
Jag vet inte hur det är med någon annan person på denna planet, men jag själv tycker det är på något vis trevligt att gå på besök hos en gammal människa någon gång i året. Det känns på något vis lite som terapi. De får prata av sig och du får lyssna på livet från ett annat perspektiv, av en person som gjort så mycket i sitt liv. De har kanske rest runt nästan hela världen, är på sätt och vis en konstnär och på ett underligt sätt en liten idol i mitt liv. Denna personen är faktiskt min farmor, hur underligt det nu än låter. Hon är cool på något sätt och så himla speciell. Liksom, jag har aldrig i mitt liv träffat en sådan speciell person som henne tidigare som är i den åldern som hon är! Det känns bara underligt att skriva såhär, men jag tycker fortfarande hon är kul. Vad nu sedan någon annan säger.

Life is beautiful


Just nu kommer det Idols på tv.
Ungefär ett av de bästa tv-programmen som kommer på tv! Synd bara att Lassi inte är längre med där, han som var så himla charmig, underbar och vrålbra! ): Men Idols går vidare, kanske jag änu hittar en ny favorit, te.x hon dendära Stina är rätt så bra enligt mig själv! Ptja, men kanske jag bara skulle ta och kolla på det nu, när det för engångs skull kommer oh klämma i mig lite mozzarella, namnam! :]

Bowlingfun on Friday


Idag har jag besökt Ekenäs och bowlat lite.
Att vakna klockan sex på morgonen är nog verkligen en jobbig grej måste jag säga. Man är döende direkt från starten och somnar nästan i duschen. Men det hör väl till då man sover mindre än fem timmar på en natt. I skolan gick det trögt.. Men gympan var kul! Det var det verkligen, man dog i princip av skratt bara att försöka utgöra movesen som vi skulle göra där, nej gode gud! Efter skolan kom jag hem till världens coolaste hus som jag vet om! Sedan har jag boblat, eller vad det nu igen hette, haha :P I alla fall vet jag inte vad som ännu skall hända här ikväll, kanske det blir att springa ut lite ännu eller inte, man får ju se hur det blir. ;) Men nu ska jag rusa, hejsvejs! :)

English


Min telefontråd som var osynlig, brann upp idag.
Jag pratade tydligen för mycket i telefon idag eftersom telefontråden brann upp. Låter ganska skumt men, jag hade ju precis ingen tråd som kunde brinna upp, förutom dendär granen som brann upp, eller hur det var. Skum sång, for the win. I alla fall har jag läst på engelska ord idag som vi tydligen har förhör på imorgon.. Jättekul, jag låtsas att jag kan dem i alla fall så får man se hur det går, men antagligen bra. Jag skulle egentligen bara vilja sova just nu, men jag är väl antagligen tvungen att vara vaken i några timmar till, suck :(

Physics


Jag fick ett fysikanfall!
Just nu har jag suttit en stund och läst på lite fysik. Måste bara säga att det ganska utmanande, men om man försöker så kan man det nog! Jag förstår ändå inte vissa saker, men jag lär mig. Hoppas mitt huvud ändå tar emot lite information nu fast det är väldigt tröttsamt. Idag har jag inte gjort på mycket, jobbat på en metallgrej som skulle bli en bollfisk, men  såg ut som ett ägg och nu ser det plötsligt ut som en uggla, så en uggla får det bli.. Snyggt är det inte, men det får duga.. Anyways, ska jag gå och lägga mig nu, godnatt!