T a b i n c h o

If we don't kill ourselves we'll be the leaders


Hej och välkommen till en blogg som står tom och ser så jävla snygg ut. Nåväl.. Idag har jag varit på ett slött namnsdagskalas hos farmor, där hände i princip inte så mycket. Inatt åkade jag runt i en bil över halva jordklotet och har härmed antagligen förgiftat hela Finland och antagligen hela världen, hm. Känns värt att vara fyra pers i tre olika bilar och alla skall till samma ställe. Det känns även fett coolt att åka runt i Ekenäs, kasta runt på djävulen och bollarna. Varför jag skriver så messed up, vet jag egentligen inte. Men jag tror det är för att jag vill inte att alla ska förstå, är fedup på att blogga och det är så skönt att inte behöva skriva ner några rader på en elektronisk plats som vemsomhelst kan läsa (stör inte mig, men ändå). Why oh why. Nu tror du säkert att jag är fedup på allt och alla. Nej, jag mår fint. Riktigt bra, är bara trött på att få skulden, skyllor och allt när jag aldrig gör något. Well, fuuuk. Life is life. Hahah, jag tänker ha en fedd bra vecka nästa vecka! Skönt som fan att få släppa loss lite. Tackåhej!

 


Testar Garnier BB Cream


Jag vet inte hur mycket jag har försökt att tycka om denna nya kräm från Garnier, men jag bara gör inte det. Det enda jag tycker om med den är att den fuktar bra och har en riktigt trevlig doft, någon slags citrondoft kanske? Men anyways. Varför jag inte tycker om den är för att färgen är alltför brun för mig (prövade lightfärgen). Känns som om jag skulle ha ett kilo spackel i fejse och det känns som om huden knappt skulle andas (slår vad om att jag kommer ha hur mycket finnar som helst i mitt fejs imorgon när jag vaknar). Känns riktigt synd att bara säga att detta är bara big no-no för mig. Synd, för jag trodde verkligen och ville verkligen tycka om den, but nouu. I don't. Sorry krämis. :/

Tisdag-morgon


Sitter just nu i klassen och känner mig allmänt trött och slö, väntar på att folket ska komma till skolan. Men ingen verkar ha orkat ens tänka på saken ännu. Så jag sitter här ensam i mörkret och gör i princip ingenting. Skulle helst bara villa gå hem och sova lite extra, men det funkar nog inte riktigt ännu. Efter skolan tror jag att jag skall gå och sova en sväng. Men vi får se sen det när jag kommer hem (brukar oftast bli pigg när jag ska å sova). Är hungrig och frusen också, eftersom jag sov så dåligt inatt, suck. Menmen, positivt ska de va! Å snart börjar väl skolan såå, jag ska hitta på lite annat fuffens innan allt börjar!

 


Caramel Chew Chew


Har inte så mycket annat att säga än mums åt denna glassen, chokladgodisarna inne i glassen är bara för gott! Annars så sitter jag och funderar på vad jag skall göra idag (skulle nämligen vela göra nåt kul!). Det är ju nämligen lördag idag, så varför inte göra något trevligt, förra lördagen var det visst? Så hade jag ju rätt kul, eller när det nu var, haha. Dagarna går så snabbt så jag hänger inte med i svängarna.
Borde dessutom fortsätta jobba på min hemsida, det går nämligen lite dåligt. Men jag tror jag har kommit på knepet på vad jag borde göra och skall snart testa det bara jag kommer igång lite. Numnum, hare bra!

Snöväder


Denna bilden är tagen imorse då det snöade som mest ute (första gången ja fotograferar fallande snö, btw). Sitter som bäst och kodar på min hemsida som jag lagar i skolan som vi skriver koderna helt själv, det går riktigt bra och är hittils nöjd med den! Vilket är en bra sak. =) Det roliga med det hela är att vi också får ladda upp den på en server, så att alla kan i princip också kolla på den. Annars så har vi fotokurs i skolan om två veckor! Ser så fram emot det!

Annars har jag bara suttit inne hela dagen idag på en och samma plats sedan jag vaknade, väldigt givande ja, men har man inget annat att göra så får man väl bara sitta hemma och se dum ut medans alla andra leker ute i snön. :)

Oldie but goldie


Hittade ett sött foto på mig när jag för första gången hade lockat mitt hår med plattången och färdigsminkad för min bal i skolan år 2010. Vändagsbalen som den hette, som dom senare tog bort för att vår årskurs förstörde typ hela festen, ojdå. Saknar mitt blonda hår. Dock är det ganska kort på bilden som det inte är nu, men fyfan va söt jag var i lockar, höhöh. Tänk att jag såg ut såhär 2 år sedan. :)

Frukost


Blev en riktigt mumsig frukost imorse med naturell yoghurt, gojibär, müsli och lite av rågkross, vetekross, spelt och lite andra krossar. Vaknade för ungefär en timme sedan också och har inte gjort så mycket ännu. Skall så småningom koka lite espresso åt mig och en kopp te vore också riktigt mumsigt! Mycket honung i teet så sjunker det ner, hehehe. Har funderat också om det vore bra för kroppen att dricka tre koppar de om dagen (det är ju liksom lite nyttigare än kaffe så). Men få se! Nu skall jag dock lacka mina naglar i en lila nyans :)

Pumpviken


Mitt huvud är braindead. För mycker php idag. Dagen avrundades dock med buu-klubben spel med Sabina och Jones, det var riktigt roligt! Sedan läste vi Lorem Ipsum på olika språk, shit vad roligt det var. Just nu sitter jag hella och tar det lugnt, skall snart fixa lite mat åt mig och fortsätta ta det lugnt. Trött och sliten efter skolan som vanligt, sitter så mycket framför datorn i skolan att jag vet inte vad, dålig luft i klassrummet resulterar till att jag gäspar 24/7 och får knappt syre, Great!

UV-filter


Skulle egentligen skriva detta inlägg igår (men jag fick inte det och funka som det skulle). Men anyways! Fick mitt UV-filter igår som jag har väntat på i cirka 3 veckor. Fick ju ett nytt objektiv till julklapp av tomten, och jag är väldigt petig med att ha ett UV-filter på mina objektiv, lättare att putsa osv. Är så glad som man bara kan bli, wihuu! :D Bästa jag fått på länge, typ =)

Glada vi till skolan gå!


Godmorgon! För tillfället står jag ute i kylan och väntar på att bussen skall anlända och slänga mig till skolan. Riktigt fin vintermorgon ute också, mys! Nu skall jag sätta mobilen i fickan, fortsätta lyssna på musik och vänta på bussen. Hejs!

 


Nagellack


Köpte lite nagellack igen till min "lilla" samling när dessa underbara färger var på 20% rea. Superb! Ja undrar egentligen hur mycket nagellack som jag har, men det börjar bli för mycket och ramlar bara mer och mer in helatiden suck. Nåväl färgerna heter 14 Party On, 39 Groovy och 06 Stand Out. Underbara färger, men det var det.

Månsken


Fotograferade ett coolt månsked i veckan, och nu slänger jag in bilden hit. Har flunssa och är sjuk så har inte riktigt haft orken att skriva något, plus att jag inte har så farligt mycket att skriva om heller. Heheh. Nåväl, igår kväll åkade jag runt i stan i en bil och kvällen avslutades med spökhistorier och spökprat hos Sjögrens. Underlit nog så fick jag inga rysningar eller något, skumt.. :P

En fin vintermorgon


Höhö, igår var jag i sleepmode och idag är jag sprängd i huvudet. Hade ont i halsen igår och nu idag så har jag fått snuva, fortfarande ont i halsen och lite hosta, suck. Passligt tills skolan började också. :) Regnet öser ner där ute också, så det var inte så värst trevligt att vänta på bussen eller för den delen att gå till skolan. Igår var det dock lika vackert som på bilden ovan och ja, där längst fram med belysning i fönstren är då min skola jag går i. (om det intresserar någon) Känns lite äckligt att det är slask ute idag, sen kommer det frysa på och tadaa... Världens halaste väder är på kommande, nåväl. Jag skall ta och lära mig lite grejer här i skolan och sedan hem (där jag gärna vill sova)!

Det där med att väga sig


Hur många kan faktiskt väga sig utan att skämmas över siffrorna som visas på vågen? Knappast många. För dig som kanske har skräck för att väga dig, eller att ens kunna titta dig själv i spegeln så har jag ett litet inlägg som du gärna vill läsa! Det är verkligen guldvärt och kommentarerna är också väldigt intressanta. För att komma till inlägget klicka här.

Grönt månsken


Har ingen annan kommentar än att det var grönt runtomkring månen, såg skumt kusligt och spännande ut! (dock ser man kanske inte riktigt det jag vill på bilden). ANYWAYS. Har jobbat hårt med att möblera om i hela rummet, tog evigheter och resulterade till en riktigt trött Maria. Som sedan satte sig på soffan och tittade på Flygfältet Helsingfors-Vanda och America's Next Top Model. Eheheh, nu ligger jag i sängen och skall strax lägga mig! Sedan börjar jag tidigt imorgon (09.15) och ska göra lite stuff innan jag börjar och sedan laga MUMSIG mat när jag kommer hem, hihihi. Goooodnatt! =)

I skolan


Just nu sitter jag i skolan och har lite grunder i css och php. Vår lärare som vi har är riktigt duktig, han har tydligen jobbat med detta i tio år och han är jätte effektiv. Precis vad vi behöver liksom! Plus på allt så är vi lediga på fredagar, så det är jätteskönt! Men nu skall jag avsluta inlägget och vänta på att vår lärare kommer tillbaka från lunchen, slutar kvart över tre idag, ynk. Funderar på att gå en sväng via apoteket och kolla om jag fått det jag beställt. Men skriver mer när jag kommer hem! Ha det bra allesammans :D

What The Water Gave Me


Är bara tvungen att slänga in denna underbara låt innan jag pyser iväg för att gå och sova, som sagt är det skola imorgon så jag har ingen större lust att försova mig, eller ha risken med att få för lite sömn. Hoppas på det bästa med att somna så snabbt som möjligt. Ha det bra, och godnatt :)

Full av glädje


Idag har jag... varit på besök hos min syster. Där konstaterade vi att tre barn, jag och en liten hund ryms hur bra som helst in i Amandas princesslott, coolt va? :D Drack kaffe och lekte lite med ungarna och sedan var det dags att komma hem igen och bli underhållen av finska Idols som har börjat igen. Någon annan än jag som följer med detta program?

Nåväl, imorgon är det skola igen efter sådär en fyra veckor? Ska bli intressant att återvända, trots att jag bara helst av allt kunde vara ledig tills sommarlovet börjar och kanske jobba något smått då och då. (Har ett stort behov att jobba nu, sysselsättning och sådär!)

För tillfället känner jag mig som en indredningstjej. Har ritat upp hela rummet på ett papper och skall försöka se hur jag skulle kunna ändra detta rum. Har blivit så trött på allt och skulle jättegärna vela ha en ny säng och en ny garderob, men för tillfället får jag nöja mig med det jag har! Kanske någon vacker dag sen. :)

Goodmornin'!


Morgon alla! Har sovit sisådär inatt, somnade först efter tretiden så är riktigt trött och slut. Som tur lyser solen ute så jag tror att jag skall möjligtvis gå ut en sväng snart! För tillfället är det tv:n som gäller, så får se om man orkar pysa upp sig från soffan ännu idag :D

Januaridesign


Tryck F5!

Pust! Äntligen klar! Vad tycker du om den nya designen jag har gjort de senaste dagarna? :) Kommentera gärna vad du tycker om den.

Eight Hour Lip Protect Stick SPF 15


Ett nytt läppfett åkte med mig hem idag från en rundtur i stan. Måste bara säga att det är helt underbart! En svag doft av citron har läppfettet också. Läpparna blir direkt mjuka och sköna, blir heller inte klibbigt (som det annars kan bli) och efteråt är det också riktigt mys! Rekommenderar verkligen för dig som vill ha ett prisvärdigt läppfett. Det ger heller ingen färg åt läpparna trots att "sticket" är en orange nyans. Den är också väldigt dryg i användningen så den håller länge.

Less


Håller för tillfället på att fixa en ny design till bloggen, och eftersom den hela gör mig less och vill mig bara illa tänker jag hålla mig tyst tills den är klar. :(

När Jag Går Ner


Något guld värt att lyssna på! Tycker låten är riktigt vrålbra!

Brutus aka. Brulle


Bild tagen med iPhone4 + Instagram


En lurvig (sängvärmare) var på besök hos oss idag. Bror och hans flickvän uppvaktar denna sötis Brulle rullen (vilket gulligt smeknamn) i två veckor nu. Han är världens sötaste, spralligaste och lekfullaste valp jag sett, så mycket energi i en hund har jag nog inte sett på länge! Plus att han är precis en sådan hund (ras) jag alltid velat ha så jag är lite smått glad att få träffa på honom och leka med honom lite. Hehehe, när jag blir gammal och rutten skall jag definitivt skaffa en hund av rasen West Highland något.. Westie iaf och sedan en söt Ragdoll kisse. Sådär, note to self!

Treklöversskål


Idag fyllde min pappa många år, vilket betydde att jag skulle duka och fixa allt inför kaffebjudningen (eftersom jag är fortfarande ledig från skolan). I all kalabalik med allt flygandes hit och dit, hittade jag denna skålen i ett av våra skåp här hemma som såg bortglömd och ensam ut. Vart passade inte denna skålen bättre än i mitt rum på mitt nattduksbord (heter det ens så!?). Fyllde på med lite djungelvrål också som finish touch. Annars så fick kaffebjudningen finfint, eller sådär som det brukar.

Såhär annars börjar jag så småningom få lite beslutsångest. Måste snart (eller så småningom) göra klart för mig vart jag vill vara, eller höra hemma. Som många vet så går jag i en folkhögsskola på linjen Webbdesign och grafisk produktion. Med detta betyder det att jag behöver hitta en fortsatt utbildning åt mig (dvs. gymnasium eller yrkesskola). Gick ju fem hela dagar i ett gymnasium här i samma stad som jag bor i vilket visade sig som helt fel val. Har dock funderat på något bra Mediegymnasium i Sverige runtom Stockholm (typ) eller sedan Medieassistent här i Finland, beroende på vart jag kommer in (helst skulle jag vela in i Prakticum här i Helsingfors). Men jag vet inte riktigt, känns så storslaget att flytta till Sverige... Måste helt enkelt fundera, suck.

Årets första glass!


Idag åt jag och testpatrullen (läs mamma) budjetversionen av Ben&Jerrys glass Wich (eller hur det skrivs). Vet inte riktigt vad jag tyckte om glassen. Smakade lite speciellt och sådär, B&J versionen var helt klart mycket godare! Dock gick denna mycket bra att äta också om man var sugen på glass som jag var =)

Något speciellt


Har lite brist på att skriva något fint så jag slänger in en skön cover på What makes you beautiful låten som de flesta kanske känner till. Har spenderat dagen hemma idag och dött av tristess. DOCK. På torsdag, då skall jag bannemej ta tåget in till Helsingfors, bara för att få lite happening in i vardagen.

Wanted



Baby, you're a firework


Idag är det första dagen på det nya året! Vad annat kan man säga än gott nytt år. Vaknade kvart i två och har sedan dess suttit i pyjamas här hemma framför våran tv. Har gått igenom ALLA fyrverkeribilder, hela dagen lång. Närmare 200 bilder blev det och nu kan man bra säga att jag är mer eller mindre slut efter att ha gått igenom alla bilder, suck. MEN, vi ska inte sörja, ett nytt år har börjat och man kan mer eller mindre börja pånytt.

Gårdagen startades med ett besök till Pojo för att titta på de välkända fyrverkerierna. 100års jubeleum var det också. Mitt nyårskväll gick ut på att åka runt i Karis med Daniel, träffa Pernilla, spela Little Big Planet, åka bil med Pernilla och Daniel och träffa Matte. Sedan närmade det sig tolvslaget och jag pyste hem mig, fixade lite god mat åt mig. Satt mig framför TV:n och såg på Adeles konsert i Albert Hall, om jag minns rätt. Nu skall jag fortsätta att ta det lugnt, tills det blir att gå till sängs igen.