T a b i n c h o

More school


Har inte haft tid att skriva ner några rader och inte riktigt orkat heller. Skolan, att sitta framför datorn tar alla mina krafter i princip. Igår var jag hos syster och gjorde sedan pestopasta med körsbärstomater när jag kom hem, det är väl det som hänt. :P Ingenting annat i princip. Ha en bra fortsatt kväll

Sundayshopping


Idag stod det på listan att hitta en fin blomma att ha i fönstret till julen. Det blev ingenting mindre än en glittrig blomma som jag tyckte passade sjukt bra in i mitt rum! Sedan köpte jag 2 stycken muminmuggar också samtidigt. Vi var på lampjakt också, men iställer föll jag för den fina ljuslyktan. Och iår är det dessutom jag som står för julmatens meny hemma hos oss! Riktigt trevligt, tänk att jag får bestämma vad det ska vara och hur det ska se ut, superb! :)

Första advent


Idag är det söndag och första advent. Då händer det ingenting annat än att första ljuset tänds, vilket betyder att det är 3 veckor kvar till jul! Spännande, måste ta och skriva upp lite smått vad för julklappar jag ska köpa. Och min egna önskelista såklart! =)

GlöggeN


Well, andra koppen glögg slank ner idag. Gud vad gott det är att dricka glögg förresten. Och det som jag älskar är att, jag har faktiskt julfiilis iår, förengångsskull. Tror det mest beror på att jag har julpyntat själv. Fint blev det. Dock blev baklavan misslyckad och smakar... skit. Enligt mamma är den god, men inte enlit mig. fyfan. Annars så har det väl inte hänt så mycket idag. Imorgon skall jag inhandla någon fin julblomma att ha i mitt rum. Ska bli najs! Kanske jag skulle köpa något annat fint också. :)

CK One Shock


Idag är det lillajul och månne jag inte får en jättefin present som är en parfym som jag önskat, eller tänkt önska till julklapp, fick den idag och är supernöjd! Kul att få fina saker till lillajulen. Annars har jag bakat Baklava hela dagen och julpyntat mitt rum, städat och sånt kul! Är nästan klar nu och skall strax sätta mig framför TV:n och titta på Talent och vänta på att Baklavan blir klar i kylen, snart får jag smaka på något riktigt hoppas jag! Men nu är det Talent Finland som gäller!

"Well it hurts to see your mom crying"


"Det är inte ofta det händer. Men idag var en sådan dag, då allt gick fel för henne. Allting bara ramlade ur hennes händer. Först var det så tragiskt då det gick så mycket pengar åt för att köpa mat och dylikt. När vi väl var hemma försökte hon göra sitt bästa med att sätta in skivor i ett skåp men allt sket sig totalt. Allting ramlade. Vilket resulterade till en miljontals svordomar, som jag bara inte kan tåla.

Senare backade en lastbil upp på en väg bredvid, och jag trodde den skulle upp till övre huset. Hon gick för att titta vad som hänt i mitt rum, eftersom det är mörkt där, hon öppnade fönstret och klirr, glasskålen fylld med kaffebönor låg på golvet med en massa glassplitter och bönorna på golvet. Jag rusade in i rummet och skrek "Vafan händer!?", tänder lampan och ser allt på golvet... "Jag försökte bara öppna fönstret" klämmer hon ur sig och börjar lipa, det bara gör så ont att se henne göra det, eftersom det aldrig händer. Det var andra gången i mitt liv det hände. "Jag lovar att köpa en ny åt dig, förlåt". Jag kramar om henne och hon säger snyftandes "Allt går bara fel idag, ingenting går som det ska".

Sedan går hon snyftandes tillbaka till köket och fortsätter diska, jag går fram och frågar med gråten i halsen om jag skall fortsätta diska, istället för henne. Men då säger hon att hon klarar sig att jag kan gå och plocka upp allt i mitt rum. Jag går in i mitt rum, sätter ner mig på golvet, lipar för att det gör så ont att se henne gråta. Med glassplitter i händerna försöker jag ta upp de sista kaffebönorna och går sedan efter dammsugaren och dammsugar upp allt. "Jag ska köpa en ny åt dig", kommer det sedan igen en gång. Försöker intala om henne att hon behöver inte köpa en ny. Men det funkar inte så bra. Efter att allt är uppstädat, sätter jag mig tyst ner i soffan och funderar över det som hänt och känner hur jävla ont det gör. Knäpper på TV:n och låtsas som ingenting aldrig skulle ha hänt."

Designa en t-skjorta


Här är 4/5 av de designerna jag har designat i skolan till en uppgift som vi skall göra en tskjorta. Tycker dock mest om dom två sista som jag gjort idag en inatt och en idag i skolan med brist på annat då jag är klar med mitt skivcover i skolan som ja möjligtvis också skall publicera på bloggen någon vacker dag.

Alrightey


Nu har jag kommit hem och är välbehållen efter dagen och kvällen, trots att det blåste som... jag vet inte vad. Ska ta och baka lite i helgen typ Rocky Road och Baklava vore något riktigt mumsit! är sugen också på sånt just nu. Hungrig är jag också, men det beror på att jag lever på micromat här hemma då vi inte har en ugn för tillfället då vi renoverar vår kök, suck. Men SNART är den väl på plats igen, eller hoppas. Sedan får jag god, fin mat igen. :) Skall ta och gå å sova så småningom, eftersom jag knappt sovit nåt inatt, ha det fint godnatt!

"Where there is love there is life"


Hejsan! Hittade en gammal bild på datorn och tyckte den var passande att lägga (tror nämligen att jag aldrig satt ut den tidigare). Bilden är fotad på våra rosenbuskar som finns här hemma på gården. Annars har jag varit i skolan idag och designat mitt EP cover till en skiva. Det är mycket najs! Älskar att göra det, och jag tycker om InDesign som vi gör det i. Hatarhatarhatar Illustrator, men jag borde kanske bli kompis med det, så småningom... Måste fundera ännu fundera vilken färg texten på albumet ska vara. Måste titta å kika hur det blir. Ha en bra dag!

They make me go asdfghjkl


Life is smiling at the moment! Nya stekheta skor som är inte mindre än dr martens. Jag gillar dem, de är varma och.. jahh. vad mer behöver man säga. Bekväma? Jessjess, dock har jag skavsår nu när jag beträder dem de första dagarna, men hoppeligen går det om, annars blir jag lessen (vet ju att det kommer gå om, men ändå). Vad har jag gjort idag..? Fixat med bloggen, vinylfixat på vinylskivan (eh?). Åkt hem från skolan med Daniel och.. jaa, det är väl det jag gjort, ingenting märkvärdigt precis.

I just love 'em


Iknow bilden är suddig osv, men jag kunde bara inte låta bli att publicera den. Just look at Melinda's sjukt mysiga min, just love it. Tycker hon passar riktigt sjukt bra i Fidal's brills, hehe. Men jo, happyface är det alltid i vår klass. Dock är det sorliga väldigt sorlit då jag inte kommer se Melinda på vadå..? Två veckor! Urk å blä, hur ska jag klara mig!? Jag vet ju att jag kommer klara mig, utan den mest unika humorn en människa kan ha, får droga den resten av året istället! Det tror jag att vi alla gillar. Nu skall jag forstätta adore:a min blogg (om man skriver det så).

Tryck F5!


Är klar med den nya designen efter en massa knepas å knåpas med det ena och det miljonte. När jag efteråt kollar på designen, så... känns den så annorluna. Är så van med den jag haft från tigigare, men jag valde att köra på något nytt. Här är resultatet! Vad tycker du? :)

Kom ihåg att trycka på F5 om något ser tokigt ut!

Avanna.se


Tyckte det var otroligt speciellt när det damp ner ett rosa brev i min postlåda, vad kunde det vara?
När jag väl öppnade paketet kände jag mig överlycklig, äntligen!
Här ser ni vilka linnen jag köpt också förresten. Märkte från tidigare att jag har en T-shirt därefrån också, så det blev minsann nya plagg i garderoben. Just love 'em. Speciellt kameralinnet en sån kamerafreak som jag är!

Stressin'


Har stressat på hela veckan nu att få min t-shirt klar. Tackolov blev den klar idag i skolan. Funderar dock ännu om jag vill ha den som en A3;a eller en A4;a. Måste fråga och se så att jag skulle få veta vad som skulle passa bäst. Skall dock ta en lugn kväll nu när jag träffat mina kompisar här efteråt efter skolan. Grattis till Daniel också för att han har fått sitt körkort fixat! Ha det bra allesammans. :)

Word


Have you ever just laid in your bed and just cried, and cried? Because you think you're ugly. Because you're not good enough for anyone. You counted all your flaws from head to toe, to make you feel worse about yourself. Cried because of all the comments people burst out, actually hurts? Cried because your family is dysfunctional and never understands you. But you're just a kid and you can't change anything. They tell you to stop complaining that you have it so much better than kids in Africa, even though they don't understand your life either? You don't wanna feel like an attention seeker, so you bottle everything up. Around friends and family you create the lying smile and people believe it. But then at night time, the girl who everyone thought was always happy, is crying her broken heart out.

Hey ho, let's go!


Till en början, måste jag erkänna att jag är dödstrött och stressar sönder mig själv. Håller för tillfället på cirka 12 timmar per dag med min komlicerade t-shirt som jag måste få klar tills torsdag så att jag kan printa trycket och isåfall ändra något på fredag. Annars har det varit en underbar dag. Har blivit ett husdjur, vars ras är homoerotisk katt. Har blivit en sko fattigare och en sko rikare. Har blivit strypt och fotograferad som om jag vet inte vad, helt sjukt. Har också kollat igenom en film två dagar irad, men idag märkväl ska jag faktiskt försöka få tag i sömnen, fast det kanske inte kommer att lyckas. Suck. Ska dock mysa lite extra nu så att jag orkar imorgon.

T-shirts, t-shirts, t-shirts


Har precis kommit hem från skolan och sitter nu och försöker fixa på min t-shirtdesign. So much to do, but so little time, eller vad man skulle kunna ta och säga. Har massor(!) med detaljer att göra. Men det är skönt att sitta hemma och arbeta med det, skall försöka få hela nedredelen klar idag, eller jag kan försöka i alla fall! Hoppas ni har haft en bra dag annars, det har jag.. nästan haft. Är dödstrött, somnade imorse någongång kring fyra eller fem, känns som jag håller på att bli sjuk igen och jag är hungrig också, suck. Men nu, Back to work!

Oldie


Letade lite bland mina gamla bilder och hittade denna! Bilden är fotad i April runt påsken och då hade jag tydligen svart hår som egentligen skulle vara mörkbrunt. Diggar min pannlugg otroligt! Den ser så himla cool och allt ut, nuförtiden har jag nästan ingen pannlugg längre, utan hela håret är nästan(!) lika långt som det andra håret, vilket jag hoppas att det skulle kunna bli så småningom. Tycker även min systemkamera ser rätt maffig ut på bilden (om jag får säga det själv).

Väntar förövrigt på att en film skall ladda ner sig, men det tar EVIGHETER. Den ligger på något runt 90% och förstås så vill ingenting sammarbeta med mig efter det när det är pyttelite kvar. Får väl kolla på den imorgon istället, suck. Får ta och fortsätta söka bland mina bilder, överföra bilder till hårdskivan, redigera bilder och säkerhetskopiera mina filer.

The one that got away


Bild från weheartit.

Efter en någorlunda händelserik dag är jag totaldöd, trött och slut. Har fortfarande inte hittat någon inspiration till en t-shirt. Funderar dock på något med en dödskalle, men är inte riktigt säker. Är somsagt usel på att rita så jag vet inte riktit vad det skulle bli till ifall jag skulle göra det. Även något med en kamera skulle vara kul, men jag tror jag skippar den idén. Någon form av inspiration av Anna's fina linnen och saker som hon gör själv skulle vara en bra idé. Måste ta och kika runt ifall jag möjligtvis skulle hinna bli klar på en vecka.


Farsdag


Hej på er allihopa! Idag är det Söndag och ingen annan dag än farsdag. Har inte precis gjort så mycket idag ännu, har rensat upp mina munkjackor och tröjor och väskor. Har även sminkat mig och petat i mitt fina hår som blev färgat igår. Skulle behöva jobba lite idag med att redigera bilder, möjligtvis börja på en logo som min bror har bara han skulle ge den åt mig så jag kunde fixa på den. Sen väntar jag med spänning på att få se Amelie äntligen gå lite. Heh, men först skall jag äta och sånt kul.

Godnatt


Nu skall en trött Maria så småningom lägga sig i sängen och vakna upp någorlunda tidit, fira farsdag. Fixa någon form av farsdagssmink, klä upp sig och vänta på besök. Tror det är något av det jag tänker göra imorgon, med brist på annat. Kanske stäga upp rummet lite, städa i skåpen, reda upp mitt smink som jag har 7 miljoner olika av (ungefär). Redde upp mitt läppglansförråd idag också, skall försöka få slut på allt och skall leta upp mitt rosa läppstift från Make Up Store och någon skitbra läppglans från Lumene. Sov gott allihopa!

T-shirt design


Vi skall designa ett tryck till t-shirts i skolan och jag har i princip ingen aning om vad jag skall göra. Skulle villa göra något riktigt snyggt och unikt som bara jag har. Men det är riktigt svårt. Vi designade ju etiketter till produkter i förra veckan och skall limma dem på måndag. Borde ju ta foto på dem eller liknande så att alla skulle få njuta av dem. Gillar verkligen Volcom's t-shirts design som finns på dem.

På bilden ser ni förövrigt två stycken riktigt snygga t-shirts. Dock krävs det att man skall kunna rita och det kan jag inte. Så jag måste i princip ge upp hoppet där, suck. Men jag skall fortsätta leta efter inspiration eller något liknande nu.

H&M


Ett par coola skor och en snygg väska från hm.com.

Normalt beställer jag ingenting från hm (mest för att jag inte tycker om den dåliga kvalitén på det som de har). För engångs skull har jag köpt ett par sko och en tjusig väska därifrån som jag verkligen gillar! Väskan är stor och rymmer tillockmed min iPhone.

Maximizer & Extase




The newest addition to the family of legendary Diorshow Mascaras, Diorshow Maximizer Lash Primer Serum instantly primes, plumps, and lengthens lashes with an ultra-light and quick-drying formula. The first "active serum" mascara primer also contains a unique cell-conditioning complex made up of hydrolyzed soy proteins that promote long-term lash growth, strength, and vitality.


Har redan använt denna produkt en tid och är riktigt vrålnöjd med den. Den böjer i princip fransarna automatiskt och separerar ögonfransarna superbra! Tycker den är verkligen värt sitt pris och efter att man använt denna mascara en tid och sedan kör bara mascara är ögonfransarna mer separerade och en aning längre (enligt mig själv).

Mascaran är vit i färgen eftersom det är ett serum för ögonfransarna och passar även superbra nu när det snart blir vintern så får fransarna lite mer näring.















A revolutionary formula with spectacular plumping volume that glides over the lashes to coat them one by one. Enriched with Metamorphosis Powder and spherical black pearl pigments, it is specially designed to amplify lash volume and deliver deep intensity to the eyes in a single stroke. Inspired by the layers featured in dresses with spectacular volume, the brush with its exclusive couture design combines two types of fibers to coat and comb the lashes for guaranteed volume.


Fick denna mascaran igår och har inte precis använt den så mycket än. Tycker om den och den ramlar inte heller av under dagen, som många andra gör. Jättelätt att applicera på de innersta fransarna och tycker själv att det räcker med att bara applicera ett lager med den.

Tycker också väldigt mycket om designen på båda mascarorna.

Diamond


Hittade en cool diamant på tumblr när jag kollade runt lite. Som kanske några av er redan vet är jag tokig i diamanter och denhär var bara för cool så jag var tvungen att posta hit den. :)

Amanda


Det känns som om jag bara sitter och publicerar en massa bilder på söta barn helatiden, vilket kanske är helt okej. Eller vad tycker du? I alla fall så är detta en bild på Amanda förra sommaren som jag satt idag och redigerade efter skolan. Blev riktigt nöjd med dem, tycker det ser ganska "proffessionellt" redigerade ut om man får säga så och jag älskar ögonen riktit massvis! Funderar på att möjligtvis printa ut denna bild i endera i färg eller svartvitt och hänga upp den på väggen. Dock borde jag också få någon liknande bild på Amelie så skulle de gå ihop med varann. Måste ta och fundera på saken.

Hur är det annors med mig? Jodå, visade tydligen för sig att jag hade feber på eftermiddagen idag i skolan, tack och lov räddade Melinda mig, skänkte mig Panadol och nu mår jag mycket bättre. Har dock inte hunnit dricka honungsvatten ännu, vilket jag borde. Men få se om jag hinner här i alla svängar. Skulle även ha lust att rita något, skulle vara tvungen att fota endel bilder, men jag skulle inte precis orka. Skall dock möjligtvis så småningom börja på en ny bloggdesign (I think). Bara jag får tiden och orken tillbaka. Nu skall jag dock fixa lite grejer och sedan gå och sova! :)